top of page
Writer's pictureLiv Friberg

Ammestuesnak? Ja tak!

Velkommen til min blog, min hjemmeside, mit univers!


For mig er dét at skabe et barn et mirakel! De fysiske og følelsesmæssige forandringer er store, og de fordrer at man giver slip på kontrol, forbereder og søger information, vælger til og fra og træffer valg. Ved enhver fødsel er det ikke kun barnet der bliver født, men også forældrene, som indtræder i en helt ny rolle, som netop barnets forældre. I denne proces ser jeg mig selv som jeres forhånden specialist, som kan bidrage med råd og information, netværk og udvikling. Det vil altid være 100% jeres egen proces, og jeres egne valg - og jeg kan bidrage med relevant information for at lave valgene nemmere. I


For mig er der ingen smutveje. Man kan ikke få barn i frokostpausen. Og man kan ikke skære al "fyld", alt det uvigtige væk. For man kan aldrig vide hvad der er vigtigt, før bagefter. Og det er de gode nyheder! Endelig en del af livet, hvor det er ok at virkelig tage den med ro, lytte til andres historier og erfaringer, lade dem synke ind, føle sine følelser og dele sine refleksioner. Jeg har en fast tro på at graviditet og forældreskab skal deles. Deles med hinanden som forældre, med familie, med venner. Selvfølgelig er der også de private, intime dele, men overgangen til forældreskab er så stor, skræmmende, herlig, at den kræver og beriges af input og deling. Så del endelig! Del dine historier, tanker og intuitioner. Fordi her er de gode nok.


Jeg prøver selvfølgelig ikke at sige, at videnskab og kolde fakta er uvigtige. De har selvsagt en rolle for ethvert valg du skal træffe som vordende forælder, og informationssøgning vil være en helt naturlig del af processen. Hvad jeg blot foreslår, er at lade hjertet og mavefornemmelsen få lidt mere plads og lidt mere vægt end i andre dele af livet.


Jeg har lade mig fortælle at vi nu lever i den postfaktuelle tidsalder. Postfaktuel - tiden efter fakta: vi er kommet over at lade os styre af fakta, og skaber vores "egen" virkelighed, er der blevet sagt. Dette er ikke positivt ment: det hentyder til at vi ikke længere blindt gør som præsten, lægen eller chefen siger. Vi er mere skeptiske til autoriteter og finder svar og vil forstå fakta på vores egen måde.


For mig er dette ikke at leve i en postfaktuel era. For mig betyder det omvendt at vi nu mere end nogensinde tager os af fakta, vil forstå det og inkorporere det i vores forståelsesramme. Vi låner jo ikke virkeligheden fra forskeren, vi behøver ikke at undskylde fordi vi sætter fakta ind i vores egen kontekst. Nej, tvært imod! Forskeren låner små stykker af virkeligheden, for at kunne undersøge det nærmere, og giver os det bagefter tilbage, så det kan komme i spil på det sted det er brugbart - i vores virkelighed.


Så, slå dig løs og byg dit eget postfaktuelle slot af fakta, hvor hver mursten er sat helt rigtigt på plads af den bedste murermester i dit liv - dig selv! Og del det så med os andre, fordi uanset hvor herligt et slot du bygger, bliver livet i det ensomt hvis du ikke gør!


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page